Kipköfte op brood met yoghurtsaus en Griekse salade met Hollandse ‘feta’

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Kipköfte met Griekse salade | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 400 gram kipköftegehakt
  • 1 stuks stokbrood
  • 5 stuks trostomaten
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks puntpaprika
  • 100 gram Hollandse 'feta'
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 2 el munt (gesnipperd)
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 2 el rode wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl gedroogde oregano
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de banaansjalot in de lengte, verwijder de schil en snij in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met de rode wijnazijn, peper en zout.
  3. Vorm met natte handen pingpongballen van het kipgehakt. Druk ze een beetje plat. Te veel werk? Vorm één burger per persoon.
  4. Bak de köftes in een beetje olie langzaam gaar en bruin in ca. 10 minuten.
  5. Bak het stokbrood in 8-10 minuten af in de voorverwarmde oven.
  6. Snij de tomaten in partjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika in halve ringetjes. Kruimel de aangegeven hoeveelheid Hollandse ‘feta’ erover. Voeg alles samen en meng vlak voor het serveren de azijn met sjalot en de olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met gedroogde oregano, peper en genoeg zout.
  7. Doe de yoghurt in een bakje met zout en peper. Snij de muntblaadjes en peterselie fijn en meng ongeveer de helft door de yoghurt. Garneer de salade met de andere helft.
  8. Serveer de kipköfte op stokbrood met een goede schep yoghurtsaus. Serveer de Griekse salade erbij.
  9. Goed om te weten: het kipgehakt is aangemaakt met: zout, paneermeel, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.