Kipköfteburgertjes en Griekse orzosalade met gegrilde groenten en muntyoghurt

Kip

  • Totale tijd minuten
Kipköfteburgertjes en Griekse orzosalade met gegrilde groenten en muntyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks courgette
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 2 stuks rode ui
  • 300 gram orzo
  • 400 gram kipköftegehakt
  • 3 el munt
  • 200 gram Griekse yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el balsamicoazijn
  • 8 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
  • 3 el witte wijnazijn
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook
  • kneep citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de orzo.
  2. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in stukjes van 1,5 cm dik. Snij de paprika in dunne repen. Snipper ca. 3 el (bij 4p) van de rode ui heel fijn en hou apart. Snij de rest in dunne partjes. Meng de groenten en ui partjes in een mengkom met olie, balsamicoazijn, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de oven. Schep tussentijds om.
  3. Kook de orzo al dente in 6-7 minuten. Giet af.
  4. Maak een dressing in een grote saladeschaal. Meng de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, zout en peper. Voeg de fijngesnipperde ui en gedroogde oregano toe en pers de knoflook (verwijder het groenloofje als dat er zit) erboven uit.
  5. Meng de warme orzo door de dressing.
  6. Maak je handen nat (om plakken te voorkomen). Maak 2 burgertjes p.p. van het kipgehakt. Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgertjes om en om in 6-8 minuten gaar en bruin. (Zie tip)
  7. Maak de muntyoghurt. Hak de muntblaadjes fijn. Doe de yoghurt en munt in een kommetje. Meng met een scheut olijfolie extra vierge, kneep citroensap, zout en peper.
  8. Schep de gegrilde groenten door de orzo (zie tip) en serveer met de burgertjes en muntyoghurt.
  9. Schep het bakvet van de kipburgertjes ook door de orzo.