Kipkerrie met paksoi

Kip

  • Totale tijd 40 minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijfilet
  • 2 sjalotjes
  • 300 gram paksoi
  • 1 prei

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie om te bakken
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 gram volkoren rijst
icon package

Recept stappen

  1. Zet als eerste de rijst op. Kook volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Snij de paksoi in repen. Snij de prei in dunne reepjes. Was beiden grondig.
  3. Verwarm de olie in een wok. Voeg de ui en knoflook toe samen met de kerriepoeder. Fruit het geheel tot de ui glazig is. Voeg dan de kippendijstukjes toe en bak rondom bruin.
  4. Voeg dan de groenten toe en roerbak die op hoog vuur even mee.
  5. Kruimel een de helft van het (kippen)bouillonblokje over het geheel, roer goed door en laat een paar minuten gaar sudderen, evt. met deksel. De kip is na ongeveer 8 minuten (in totaal) gaar, maar het is aan te raden hem in de gaten te houden!