Skip to main content

Kipkerrie met spitskool

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kipfilet
  • 300 g Volkoren rijstmix
  • 1 stuk(s) Ui
  • 400 g Spitskool
  • 1 stuk(s) Prei

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olie
  • 2 el Kerriepoeder
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet als eerste de rijst op. Deze moet 30 minuten zachtjes koken.
  2. Snij of knip de kip in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Snij de spitskool in dunne reepjes. Snij ook de prei in dunne reepjes. Was beiden grondig.
  4. Verwarm 2 el olie in een wok. Voeg de ui en knoflook toe samen met de kerriepoeder. Fruit het geheel totdat de ui glazig is. Voeg dan de kipstukjes toe en bak op hoog vuur rondom bruin.
  5. Voeg dan de groenten toe en roerbak die op hoog vuur even mee.
  6. Kruimel een half blokje (kippen)bouillon over het geheel, roer goed door en laat circa 6 minuten gaar sudderen, evt. met deksel. De kip is na ongeveer 10 minuten (in totaal) gaar, maar het is aan te raden hem in de gaten te houden!
  7. Tip: met de overgebleven spitskool kun je bijv een lekkere salade maken (coleslaw)! Zie voor recepten onze website.