Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipkerrie met spitskool

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram volkoren rijstmix
  • 1 ui
  • 400 gram spitskool
  • 1 prei

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 blokje(s) kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet als eerste de rijst op. Deze moet 30 minuten zachtjes koken.
  2. Snij of knip de kip in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Snij de spitskool in dunne reepjes. Snij ook de prei in dunne reepjes. Was beiden grondig.
  4. Verwarm 2 el olie in een wok. Voeg de ui en knoflook toe samen met de kerriepoeder. Fruit het geheel totdat de ui glazig is. Voeg dan de kipstukjes toe en bak op hoog vuur rondom bruin.
  5. Voeg dan de groenten toe en roerbak die op hoog vuur even mee.
  6. Kruimel een half blokje (kippen)bouillon over het geheel, roer goed door en laat circa 6 minuten gaar sudderen, evt. met deksel. De kip is na ongeveer 10 minuten (in totaal) gaar, maar het is aan te raden hem in de gaten te houden!
  7. Tip: met de overgebleven spitskool kun je bijv een lekkere salade maken (coleslaw)! Zie voor recepten onze website.