Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipköfte in tomatensaus met komkommersalade en rijst

Kip

  • Totale tijd minuten
Kip köfte in tomatensaus met komkommersalade en rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram kipköfte gehakt
  • 600 gram cherrytomaatjes
  • 15 gram dille
  • 1 bakje zure room
  • 1.5 stuks komkommer
  • naar smaak bosui (het groene deel)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook (voor de tomaatjes)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook (voor de komkommer)
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml heet water pp. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook in ca. 20 minuten gaar. Hou warm.
  3. Maak balletjes van het kipköfte gehakt (ca. 5 balletjes p.p.).Bak de balletjes in een beetje olie (nog niet gaar). Schudt af en toe om.
  4. Halveer intussen de helft van de tomaatjes en doe samen met de rest van de tomaatjes in een ovenschaal met de geperste knoflook, wat olijfolie en zout en peper. Leg de gebruinde balletjes ertussen en bak ca. 15 minuten in de oven, tot de balletjes gaar zijn en de tomaatjes lekker sappig.
  5. Hak de dille fijn. Meng de zure room samen met de dille, olijfolie extra vierge, knoflook en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Snij de komkommer in dunne plakjes met behulp van een mandoline of kaasschaaf. Voeg bij de zure room.
  7. Snij wat van het groene deel van de bosui in ringen (of bewaard van het andere recept).
  8. Serveer de rijst met de balletjes in tomaat en de komkommer salade. Garneer met de bosui.