Skip to main content

Kipgyros met pita broodjes, coleslaw en bieten met rucola en knoflook yoghurtsaus

Kip

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram peen
  • 500 gram spitskool
  • 200 ml karnemelk
  • 2 el sjalot
  • 400 gram kipgyros
  • 1 pak rode biet
  • 75 gram rucola
  • 100 ml yoghurt
  • 4 pitabroodjes

In Huis

  • 1 tl zout
  • 3 el mayonaise
  • 1 el azijn
  • 1 tl suiker
  • olijfolie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de peen. Snij de spitskool in kwarten en verwijder het hart. Snij dan overdwars in dunne sliertjes. Doe de spitskool in een mengkom, voeg zout en de karnemelk toe. Ga nu de spitskool 2 minuten kneden. Ja echt; zo wordt deze lekker zacht! Doe daarna de peen erbij.
  2. Snipper de sjalot en voeg bij de peen en spitskool samen met het zout, de mayonaise, azijn en suiker. Roer goed door en zet koel weg.
  3. Bak de kipgyros op hoog vuur in wat olie knapperig en gaar (er zit al zout op!).
  4. Snij de rode bieten in plakjes. Was de rucola, leg op een schaal en leg daar de bietjes op. Meng de yoghurt met de knoflook, een snufje komijnpoeder en zout naar smaak. Verdeel vlak voor het serveren wat kloddertjes yoghurt over de bietjes en zet de rest in een bakje op tafel.
  5. Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster.
  6. Doe een plukje rucola en wat coleslaw in de pitabroodjes, gevolgd door de gyros en nog een schepje yoghurt. Serveer de rode bieten en de rest van de coleslaw erbij.