Skip to main content

Kipkoftes met pita broodjes, coleslaw en bieten met rucola en knoflook yoghurtsaus

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Peen
  • 500 g Spitskool
  • 200 ml Karnemelk
  • 2 el Sjalot
  • 440 g Kipgehakt (gekruid)
  • 1 pak(ken) Rode biet
  • zakje(s) Rucola
  • zakje(s) Zomerpostelein
  • 100 ml Yoghurt
  • 8 stuk(s) Pitabrood

In Huis

  • 1 tl Zout
  • 3 el Mayonaise
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Suiker
  • Olijfolie om te bakken
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Komijnpoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Rasp de peen. Snij de spitskool in kwarten en verwijder het hart. Snij dan overdwars in dunne reepjes. Doe de spitskool in een mengkom, voeg zout en de karnemelk toe. Ga nu de spitskool 2 minuten kneden. Ja echt; zo wordt deze lekker zacht! Doe daarna de peen erbij.
  2. 2. Snipper de sjalot en voeg bij de peen en spitskool samen met het zout, de mayonaise, azijn en suiker. Roer goed door en zet koel weg.
  3. 3. Haal het gekruide kipgehakt uit de koeling, draai 4 balletjes per persoon (ongeveer zo groot als een pingpongballetje) en vorm tot langwerpige koftes. Bak in een beetje olie rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  4. 4. Snij de rode bieten in plakjes. Was wat van de rucola en zomerpostelein, leg op een schaal en leg daar de bietjes op. Meng de yoghurt met een klein teentje knoflook, wat zout en wat komijnpoeder. Verdeel vlak voor het serveren wat kloddertjes yoghurt over de bietjes en zet de rest in een bakje op tafel.
  5. 5. Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster.
  6. 6. Doe wat rucola en/of postelein en wat coleslaw in de pitabroodjes, gevolgd door de kipkoftes en nog een schepje yoghurt. Serveer de rode bieten en de rest van de coleslaw erbij.
  7. <br>Let op: je hebt twee keer yoghurt, karnemelk, rucola en zomerpostelein nodig deze week.