Skip to main content

Kipkoftes op flatbread met coleslaw, veldsla en radijs, met wortel gembersoep

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 440 g Kipgehakt
  • 1 bakje(s) Gyroskruiden
  • 300 g Spitskool
  • 900 g Winterpeen
  • 4 el Yoghurt
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 1 el Gember
  • 1 stuk(s) Uien
  • 100 ml Yoghurt
  • 1 stuk(s) Pizzabodem
  • 4 handje(s) Veldsla
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • 1 tl Zout
  • 2 liter Kokend water
  • 2 el Mayonaise
  • 1 snufje(s) Komijnpoeder
  • 2 teen Knoflook
  • 2 blokje(s) Kippenbouillon
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Citroensap (uit flesje)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op! Elders deze week heb je ook spitskool nodig, zie punt 2. Laat pizzabodem tot gebruik in koeling! Als je weinig tijd hebt, laat de soep weg.
  2. 1. Meng de kip met de gyroskruiden en de aangegeven hoeveelheid zout (12 tl bij 4p). Draai balletjes ter grote van pingpongballen en vorm ze tot koftes. Zet in de koeling om op te stijven.
  3. 2. Haal 2 grote bladeren pp van de spitskool. Doe in een zak en bewaar in de ijskast voor recept 3. Verwijder het hart en snij de rest van de spitskool in dunne reepjes (ca. 300 gram voor 4p).
  4. 3. Rasp 100 gram van de peen (bij 4p). Voeg 3 el yoghurt en de mayo bij de spitskool en wortel en kneed ca. 2 minuten stevig met je handen. Snij de radijsjes in kwarten of achtsten en voeg bij de coleslaw. Maak goed op smaak met zout, peper en een snufje komijn.
  5. 4. Schil de rest van de peen (ca. 800 bij 4p) en snij grof in plakken. Rasp de gember en snipper de ui. Pel en kneus de knoflook. Fruit de ui glazig in een soeppan, voeg de gember, gekneusde knoflook, wortel en kerriepoeder toe. Schep even om en voeg dan (kokend) water en bouillonblokje(s) toe. Kook de soep in circa 10-15 minuten gaar.
  6. 5. Bak de kipkoftes bruin en gaar in ca 10 min in een koekenpan. Pers een klein teentje knoflook in de rest van de yoghurt (100 ml bij 4p) samen met zout en peper. Was een paar plukjes veldsla.
  7. 6. Rol de pizzabodem uit en snij in vieren. Verwarm een koekenpan en bak steeds 1 of 2 stukken om en om zachtjes bruin en gaar.
  8. 7. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap en garneer met een beetje koriander.
  9. 8. Serveer de pizzakwarten met veldsla, coleslaw en de kipkoftes en maak af met yoghurt saus. Eet de soep er lekker bij! (En bewaar vooral ook wat voor bij de koolrolletjes :))