Skip to main content

Kipgyros op flatbread met coleslaw, winterpostelein en radijs geserveerd met wortel-gembersoep

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram spitskool
  • 1000 gram winterpeen
  • 3 el yoghurt
  • 1 bosje radijs
  • 1 ui
  • 1 el gember
  • 400 gram kipgyrosstukjes
  • 100 ml yoghurt
  • 4 handjes winterpostelein
  • 1.50 rol flammkuchenbodem
  • 4 handje winterpostelein
  • koriander (naar smaak)

In Huis

  • 2 liter kokend water
  • 2 el mayonaise
  • 1 snufje komijnpoeder
  • kneepje citroensap (uit flesje)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 stuks kippenbouillonblokjes
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook voor sausje
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  2. Halveer de spitskool, verwijder het hart en snij in dunne reepjes (ca. 300 gram voor 4p – je gaat ook nog spitskool in een ander recept gebruiken).
  3. Rasp een klein deel van de peen (ca. 200 gram bij 4p). Voeg de aangegeven eetlepels yoghurt en mayonaise bij de spitskool en wortel en kneed een minuut lang stevig met je handen. Snij de radijsjes in kwarten of achtsten en voeg bij de coleslaw. Breng goed op smaak met zout, peper en een snufje komijn en eventueel een kneepje citroensap.
  4. Snipper de ui en fruit zachtjes glazig in een soeppan met dikke bodem. Rasp de gember en kneus de knoflook. Voeg bij de ui, samen met het kerriepoeder. Schil de rest van de peen (ca. 800 bij 4p) en snij grof in stukken. Voeg bij de ui. Schep goed om en voeg het (kokende) water met de bouillonblokje(s) toe. Kook de soep in circa 10-15 minuten gaar.
  5. Bak de kipgyros in wat olie in ca. 10 minuten bruin en gaar in een koekenpan.
  6. Pers een klein teentje knoflook in de rest van de yoghurt (100 ml bij 4p) samen met zout en peper. Was wat winterpostelein en zet op tafel.
  7. Rol de flammkuchenbodem uit en snij in vieren. Verwarm een koekenpan en bak steeds 1 of 2 stukken om en om zachtjes bruin en gaar.
  8. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap en garneer met een beetje koriander.
  9. Serveer de pizzakwarten met wat blaadjes postelein, coleslaw en de kipkoftes en maak af met de yoghurtsaus. Eet de soep vooraf of erbij. Of een andere keer als je sneller klaar wil zijn.
  10. NB: De kip is gekruid met 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde peterselie, 1/4 tl paprikapoeder, 1/4 tl komijnpoeder, 1/4 tl knoflookpoeder, 1/4 tl korianderpoeder, 1/8 tl chilipoeder, 1/8 tl kaneelpoeder en peper en zout