Skip to main content

Kipnuggets met rijst en tomatensalade

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijfilet
  • 2 el dragon
  • 2 sjalotten
  • 3 tomaten
  • 200 ml yoghurt

In Huis

  • 6 tl baharat kruiden
  • 1 tl zout
  • 3 el bloem
  • 300 gram rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl fenegriek
  • 1 tl kardemompoeder
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 rode ui
  • 2 el azijn
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl maanzaad
icon package

Recept stappen

  1. Dep de kip droog en knip of snij in formaat van kleine nuggets. Doe de helft van de baharatkruiden in een mengkom met het zout. Doe de kip erbij en meng zodat de kip bedekt is. Meng de bloem met de andere helft van de baharat en evt. nog een beetje zout en hussel door de kip.
  2. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Snipper de sjalotjes en bak in 1 eetlepel zonnebloemolie zachtjes aan. Voeg dan de gedroogde kruiden toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat de saus zachtjes ongeveer 10 minuten doorkoken.
  4. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en bak de kipnuggets om en om mooi bruin.
  5. Maak in de tussentijd een salade van de tomaat. Snij de tomaat in stukken. Snij de ui in halve, heel dunne ringen en schep door de tomaat. Besprenkel met de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bestrooi met het maanzaad.
  6. Roer de yoghurt door de kormasaus. Serveer met de kip, rijst en de salade.
  7. Tip: je kunt de gedroogde kruiden ook vervangen door kant-en-klare kormapasta.