Skip to main content

Kipkorma balletjes met rijst en tomatensalade

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 440 g Kipgehakt
  • 2 el Dragon
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 3 stuk(s) Tomaten
  • 200 ml Yoghurt

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 50 g Broodkruim
  • 300 g Rijst
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 tl Fenegriek
  • 1 tl Kardemompoeder
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 el Azijn
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Maanzaad
icon package

Recept stappen

  1. 1. Doe het kipgehakt in een kom en knijp er 2 teentjes knoflook boven uit. Meng met het ei, broodkruim en dragon. Rol balletjes en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  2. 2. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  3. 3. Snipper de sjalotjes en bak in 1 eetlepel zonnebloemolie zachtjes aan. Voeg dan de gedroogde kruiden toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat de saus zachtjes doorkoken.
  4. 4. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om mooi bruin in ca. 6 minuten. Leg in de kormasaus en kook nog 10 minuten mee.
  5. 5. Maak in de tussentijd een salade van de tomaat. Snij de tomaat in stukken. Snij de ui in halve, heel dunne ringen en schep door de tomaat. Besprenkel met de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bestrooi met het maanzaad.
  6. 6. Roer de yoghurt door de kormasaus. Serveer met de rijst en de salade.
  7. <br>7. Tip: je kunt de gedroogde kruiden ook vervangen door kant-en-klare kormapasta.