Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipköfteburgertjes met warme rijstsalade met witte kool, amsoi, komkommer en rode ui

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kipkofteburgertjes met warme rijstsalade met witte kool amsoi komkommer en rode ui | Recepten uit onze maaltijdboxen

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 stuks rode ui
  • 1 stuks komkommer
  • 400 gram kipgehakt köfte gekruid
  • 600 gram witte kool
  • 200 gram amsoi
  • 2 el koriander

In Huis

  • 6 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • olie om te bakken
  • 2 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snij de rode ui in hele dunne halve of kwart ringetjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Doe samen in een kom en voeg de rijstazijn toe. Heb je dit niet? Meng dan witte wijnazijn met de suiker. Laat marineren.
  3. Maak je handen nat en vorm 3 burgertjes p.p. van het kipgehakt (of, snelle tip, 1 grotere burger pp). Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgertjes om en om in 6 - 8 minuten (ca. 10 minuten bij grotere burgers) bruin en gaar.
  4. Zet een pan met een laagje gezouten water op (om de witte kool in te blancheren).
  5. Snij de witte kool in dunne sliertjes. Blancheer, als het water kookt, in 4 minuten tot beetgaar. Snij het blad van de amsoi in repen. Snij alleen de malsere stengels waar je met je nagel makkelijk in kan, in plakjes en gooi de rest weg. Leg de amsoi een minuutje bij de witte kool tot geslonken. Giet af en hou warm.
  6. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn.
  7. Schep de witte kool, amsoi, koriander en komkommer incl. azijn door de warme rijst en giet het bakvet van de burgers erbij. Meng de sojasaus erdoorheen en breng op smaak met peper. Serveer met de kipköfteburgertjes.