Skip to main content

Kipnuggets ras-el-hanout met coleslaw en knoflookaardappeltjes

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 300 ml Karnemelk
  • 800 kilo Aardappelen kruimig
  • 600 g Spitskool
  • 2 tl Ras el hanout
  • 200 g Peen
  • 1 el Gesnipperde sjalot

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 4 teen Knoflook gekneusd
  • 3 el Bloem
  • om te bakken Olijfolie
  • 3 el Mayonaise
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden °C.
  2. 2. Snij de kip in nugget formaat en marineer in 1/3 van karnemelk.
  3. 3. Boen de aardappels schoon en snij in blokjes van 2 cm. Hussel ze in een kom met de olie, de gekneusde knoflooktenen, peper en zout. Leg op een bakplaat met bakpapier en schuif circa 25 minuten in de oven.
  4. 4. Snij de spitskool in kwarten en verwijder het hart. Weeg af hoeveel je nodig hebt en snij overdwars in dunne reepjes. Doe in een mengkom, voeg zout en de andere 2/3 van de karnemelk toe en kneed de spitskool 2 minuten. Ja echt; zo wordt deze lekker zacht! Zet even weg.
  5. 5. Laat de kip uitlekken op een velletje keukenpapier. Dep droog en doe in een kom samen met de helft van de ras-el-hanout en wat zout. Schud een paar keer goed om zodat de kip goed bedekt is.
  6. 6. Doe de bloem op een bord en meng daar ook wat zout en de andere helft van het specerijenmengsel doorheen.
  7. 7. Wentel nu alle stukjes kip door de bloem. Bak de kip kort rondom aan in wat olie. Doe in een schaaltje en bak in de oven in ca. 15 minuten gaar.
  8. 8. Rasp de peen en snipper de sjalot(1 el(!) bij 4p). Voeg sjalot, peen, mayonaise, azijn en suiker bij de spitskool. Roer goed door en zet koel weg.
  9. 9.Serveer de knoflookaardappeltjes met de kip en coleslaw.
  10. <br>Let op: je hebt deze week vaker karnemelk nodig.