Skip to main content

Kippenbouten met champignons, aardappelpuree en bieten uit de oven

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Bieten
  • 1000 g Aardappelen
  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 1 bakje(s) Champignons
  • naar smaak Peterselie

In Huis

  • 4 takje(s) Tijm
  • 2 teentje(s) Geperste knoflook
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 5 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • 150 ml Melk
  • naar smaak Boter
icon package

Recept stappen

  1. Was de bieten en snij elke biet in kwarten. Verwarm de oven voor op 225 C.
  2. Doe de bieten in een schaal en meng met de tijm geritst, 1/3 geperste knoflook, witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout. Meng goed door elkaar zodat alle bietjes goed bedekt zijn met olie, kruiden etc.
  3. Doe de bietjes over in een ruime ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Schuif in het midden van de oven en laat 30 minuten bakken. Verwijder dan de folie en laat nog 20-30 minuten bakken. Check of de biet beetgaar is.
  4. Maak terwijl de bieten in de oven staan de aardappelpuree en de kip.Schil de aardappels en snij in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in wat water met zout. Doe het deksel op de pan.
  5. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe tot je een mooie smeuige puree hebt.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verhit de boter in een grote braadpan.Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak om en om bruin in de boter. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes garen. Haal de bouten uit de pan en houd warm.
  8. Snij de champignons in stukjes. Hak de peterselie fijn. Bak de champignons gaar en bruin in het overgebleven vet. Doe er 2/3e van de geperste knoflook en peterselie bij en bak 1 minuut mee.
  9. Serveer de kip met de champignons, aardappelpuree en bietjes.