Skip to main content

Kippendij en schorseneren gestoofd in honing, tijm en citroen met aardappeltjes

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen vastkokend
  • 600 g Schorseneren
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 400 g Kippendijfilet
  • 5 tl Honing
  • 2 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 el Azijn
  • om te bakken Olie
  • om te bakken Boter
  • 2 el Citroensap
  • 300 ml Water
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 1 tl Tijm
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snij ze met schil en al in wedges. Doe ze in een ovenschaal met de tenen knoflook (gekneusd in de schil), besprenkel met olie, peper en zout en schuif in de oven voor circa 30 minuten.Doe in een schaal of pan wat water met een scheutje citroensap.
  3. Schil onder stromend water de schorseneren met een dunschiller, snij direct in stukken van 3 cm en doe in de pan met citroenwater. Laat even staan.
  4. Snipper de sjalot fijn. Doe 1 theelepel (bij 4p) sjalot in een bakje met de azijn voor de sladressing straks.
  5. Dep de kip droog en besprenkel met zout en peper. Maak in een braadpan wat olie en boter goed heet en bak daarin de kippendijen rondom bruin, haal ze even uit de pan en fruit de overgebleven sjalotten in het bakvet. Smeer intussen de kippendijen in met 4/5 van de honing.
  6. Haal de schorseneren uit het citroenwater en voeg bij de sjalotten, blus af met citroensap (mag uit flesje) en voeg dan het water, bouillonblokje en tijm toe. Breng aan de kook, leg de kip erop, draai het vuur zacht en stoof met een deksel in 10 minuten gaar. Haal de kip eruit, dek af en laat dan de saus op hoog vuur nog wat inkoken.
  7. Maak vlak voordat alles klaar is de vinaigrette af door olijfolie, 1/5 van de honing, mosterd, peper en zout bij de sjalot in de azijn te voegen. Was de sla met een slacentrifuge en meng met de dressing.
  8. Serveer de kip met de aardappels en sla.