Skip to main content

Kippendij garam masala met bulgur, tomaatjes en munt

Kip

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 venkel
  • 400 gram kippendij
  • 2 el munt
  • el koriander
  • gram bulgur
  • 1 blikje tomatenpuree

In Huis

  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tenen knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 400 ml water
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Maak een marinade van zonnebloemolie, garam masala, chilipoeder en zout. Snijd de kip in stukjes en marineer de kip. Zet even weg.
  2. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snij de paprika in stukjes. Snij de bleekselderij in boogjes. Verwarm olie in een wok en fruit de ui, paprika, bleekselderij en knoflook gedurende 2 minuten zachtjes aan.
  3. Voeg het komijnpoeder en de tomatenpuree erbij en fruit zachtjes nog een paar minuten.
  4. Roer de bulgur erdoor. Schenk het water erbij, breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken met het deksel op de pan. Haal de deksel van de bulgur als die gaar en droog gekookt is, roer los met een vork en laat iets afkoelen in een grote kom of schaal.
  5. Halveer intussen de cherrytomaatjes. Halveer de venkel en snij in (dunne) plakjes, evt met behulp van een mandoline. . Schep de tomaatjes, venkel en olijfolie extra vierge door de bulgur.
  6. Bak de kip in een koekenpan zachtjes in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar.
  7. Hak de kruiden fijn en meng samen met het citroensap door de bulgur (evt meer als je daar van houdt). Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer de kip erbij.
  8. mocht je een limoen in huis hebben, dan kun je het citroensap door limoensap vervangen. Rasp evt de citroen- of limoenschil bij de bulgur!