Skip to main content

Kippendij met aardpeer en dragon met Zeeuwse Vlegel (tarwe)

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 600 g Aardpeer
  • 4 stuk(s) Banaansjalot
  • 300 g Zeeuwse vlegel
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 bakje(s) Kruidenmengsel

In Huis

  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 1 liter Water
  • 150 ml Water
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. In het kruidenbakje zit 1tl tijm, 2tl dragon en 1 el peperkorrels.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.Breng een pan met 1 l water (bij 4p) met zout (of een bouillonblokje) aan de kook. Kook daarin straks de Zeeuwse Vlegel gaar in ten minste 25 minuten.
  3. Haal de schil van de sjalotten en snij in de lengte in ca. 6 parten.
  4. Schil de aardperen en snij in de lengte in parten gelijk aan de sjalot. Zet de aardperen in wat water met een scheutje citroensap tegen het kleuren.
  5. Snij de knoflook in grove plakjes. Snij de halve citroen (bij 4p) in twee helften en dan in dunne plakjes.
  6. Verwarm in een braadpan wat olie en braad als de pan goed heet is de kip rondom even aan. Bestrooi de kip met peper.
  7. Haal de kip uit de pan en leg weg. Later ga je deze verder garen in de oven.
  8. Fruit nu de sjalot, knoflook en aardperen aan in het braadvet en roerbak een paar minuten.
  9. Doe het kruidenmengsel in een vijzel en stamp de peperkorrels een klein beetje. Voeg deze samen met de citroenplakjes en een beetje water (150ml bij 4p) bij de groenten. Maak op smaak met zout, roer goed om en laat ca. 10 min stoven met deksel, tot de aardperen iets zachter zijn geworden.
  10. Doe alles dan over in een ovenschaal, leg de stukken kip er bovenop en bestrooi ook met wat zout. Schuif in de oven gedurende 15 min.
  11. Check ondertussen hoe het met de tarwe gaat. Die moet nog wel een beetje een bite hebben.
  12. Serveer de kip met de Zeeuwse Vlegel.