Skip to main content

Kippendij met bulgur, citroenyoghurt en regenboogpeensalade

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Bulgur
  • 400 g Regenboogpeen
  • 200 g Koolraap
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 3 el Verse munt
  • 3 el Koriander
  • 2 tl Citroenrasp
  • 2 el Citroensap
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 2 el Banaansjalot
  • 1 bakje(s) Volle yoghurt

In Huis

  • 400 ml Water
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 1 stuk(s) Geperste knoflook
  • Olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt meerdere keren koolraap, peen en sjalot nodig deze week.
  2. 1. Zet 50 gram bulgur per persoon op in 100 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken.
  3. 2. Schil de peen en de koolraap. Rasp beide grof. Snij de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt) en voeg toe. Hak de munt en koriander fijn en meng van beide de helft door de geraspte groenten.
  4. 3. Rasp de schil van de citroen en hou apart voor de kip. Meng het citroensap, de balsamico azijn en de helft van de olijfolie extra vierge bij de raukost. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg en laat de smaken even intrekken.
  5. 4. Meng de oregano met de andere helft van de olijfolie extra vierge en voeg zout en peper toe. Roer de citroenrasp en de geperste knoflook erdoor en smeer de kip in met dit kruidenmengsel. Zet even weg.
  6. 5. Snipper de sjalot heel fijn (2 el bij 4p). Meng samen met een beetje olijfolie, peper en zout en de andere helft van de koriander door de bulgur als die gaar is (giet zo nodig af).
  7. 6. Verhit wat olie in een koekenpan of grote wok en bak de kippendij stevig rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  8. 7. Meng de yoghurt met de andere helft van de munt, peper, zout en een kneepje citroensap.
  9. 8. Serveer de kip met de bulgur, de wortelsalade en het yoghurtsausje.