Skip to main content

Kippendij met creme fraiche, peterselie, aardappels en gestoofde venkel

Kip

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 kippendijfilets
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 1 rode ui
  • 1000 gram aardappelen
  • 1 venkel

In Huis

  • olijfolie, naar smaak
  • 2 bakjes creme fraîche
  • 2 el boter
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kippendijen met peper en zout. Vet een grote ovenschaal of braadslee in.
  2. Snij de peterselie fijn en rasp de ui. Meng peterselie en ui door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Smeer de kippendijen hiermee met je handen rondom goed in en leg ze in de braadslee in het midden van de braadslee.
  3. Boen de aardappels schoon en halveer de grotere exemplaren, zorg dat ze allemaal een beetje dezelfde maat hebben. Schik de aardappels om de kippendijen heen, prik ze in met een vork en smeer in met een beetje olie met zout. Zet het geheel in de oven. Haal na 25 minuten de schaal/slee uit de oven, druk de aardappels (die dan inmiddels redelijk gaar zouden moeten zijn) een beetje plat met een vork en zet dan nog 10-15 minuten terug in de oven totdat de kip goed gaar en bruin is.
  4. Maak intussen de venkel schoon. Verwijder het loof en de onderkant en snijdt de venkel doormidden en vervolgens in reepjes. Smelt een klont boter in een braadpan en roer de venkel erdoor. Bak na een paar minuten de knoflook mee. Voeg een scheutje water toe en laat vervolgens met deksel op de pan heel (!) zachtjes stoven tot de venkel zacht en gaar is (circa 20 minuten).
  5. Voeg eventueel een klein scheutje witte wijn of citroensap toe. Breng als de venkel gaar is op smaak met zout en flink wat peper. Dien de kip op met de aardappels en de venkel.