Skip to main content

Kippendij uit de oven met lauwwarme salade van linzen, cherry tomaatjes, spinazie en groene asperges

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Pastinaak
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 400 g Groene asperges
  • 400 g Spinazie
  • 400 g Kippendijfilet

In Huis

  • 2 blikje(s) Linzen
  • 1 el Gedroogde rozemarijn
  • om te bakken Olie
  • om te bakken Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de pastinaak in hele kleine stukjes. Snipper de ui fijn.
  2. Fruit in een beetje olie in een koekenpan de ui en de pastinaak een paar minuutjes aan.
  3. Snij intussen de tomaatjes in tweeën. Voeg als de ui glazig is de tomaatjes toe. Voeg ook de rozemarijn, peper en zout toe en laat 10-15 minuten pruttelen.
  4. Zet een laagje water met zout op voor de asperges en breng aan de kook. Snij 1,5 cm van het uiteinde van de asperges en snij als ze erg dik zijn in de lengte doormidden.
  5. Kook ze in circa 4-5 minuten net beetgaar - zet een wekker het is zonde als ze te gaar worden!
  6. Spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  7. Dep de kippendijen droog. Leg er wat bakpapier op en sla ze plat(ter) met de koekenpan.
  8. Doe boter in de koekenpan samen met wat olie en wacht tot het schuim bruin is. Bak dan de kippendijen mooi bruin aan beide kanten. Bak nog een minuut of 8-10 tot gaar en bestrooi met peper en zout.
  9. Spoel intussen de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge.
  10. Als de tomaatjes circa 10-15 minuten hebben geprutteld voeg je de gewassen spinazie toe. Laat die slinken en zet dan de staafmixer er een paar keer in zodat je een grove saus krijgt. Voeg daar de uitgelekte linzen bij en warm goed door.
  11. Snij de gebakken kip in plakjes en serveer met de linzen en de asperges.