Skip to main content

Kippendij met sojasaus en oosterse Chinese kool stamppot

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 1 kilo Aardappelen kruimig
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 1 pot(je) Specerijenmengsel

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Sojasaus
  • klontje(s) Boter
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook gaar in een pan met water en zout in ongeveer 15 minuten.
  3. Snij de Chinese kool in repen. Hak de knoflook fijn.
  4. Verwarm in een wok wat olie. Bestrooi de kip met wat peper en braad deze mooi bruin aan elke kant.
  5. Doe de kip in een ovenschaal en zet in de oven. Zet de wekker op 10 minuten.
  6. Bak in het bakvet van de kip de knoflook en de specerijen even aan zonder te laten verbranden.
  7. Voeg eerst de hardere witte delen van de Chinese kool repen toe en na een paar minuutjes ook de rest van de kool. Laat slinken, maak op smaak met peper en zout en hou warm.
  8. Giet de aardappels af en stamp met boter en melk tot een gladde puree. Roer de Chinese kool erdoor.
  9. Haal na 10 minuten de kip uit de oven, blus af met sojasaus (of ketjap als je geen sojasaus hebt). Schuif nog 2 minuten terug in de oven zodat de sojasaus wat karamelliseert. Voeg dan nog een flinke klont boter toe en zet nog even terug zodat het smelt.
  10. Stamp de aardappels fijn met een beetje zout en peper en roer de Chinese kool erdoor.
  11. Serveer de kip met de stamppot.
  12. <br>Let op: voor dit recept heb je het specerijenpotje nodig waar geen stipje op staat. In het specerijenmengsel zit: 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder en 1 tl gemberpoeder.