Skip to main content

Kippendij met tijm en knoflook uit de oven met aardappels en gekarameliseerde roodlof

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 400 g Kippendijfilet
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 4 stronk(en) Roodlof

In Huis

  • 2 tl Suiker
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • om te bakken Boter
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een pan op met een laagje water en zout voor de aardappeltjes.
  3. Schil de aardappels en kook ze circa 5 minuten voor vanaf dat het water weer kookt.Giet af en laat goed uitwasemen.
  4. Dep de kippendij droog en bestrooi met peper en zout.Verwarm een klont boter in een grote koekenpan en bak de kip even rondom bruin.
  5. Rasp ondertussen de schil van de citroen.
  6. Leg de kip aan de ene kant van een ruime ovenschaal en verdeel de citroenrasp over de stukken kip. Besprenkel ook met de tijm.
  7. Halveer de roodlofjes en verwijder een klein driehoekje uit het hart. De blaadjes moeten mooi aan elkaar vast blijven zitten.
  8. Smelt nog wat boter bij het bakvet in de koekenpan en voeg daaraan de suiker toe. Smelt de suiker en leg dan de roodlofjes met de snijkant naar beneden in de boter. Laat even een paar minuutjes aanbakken, mag wat bruin worden, draai ze allemaal nog even een minuutje of 2 om. Bestrooi met een beetje zout en voeg evt. een klein scheutje water toe als het te veel aankoekt. Leg de roodlofjes dan bij de kip en schuif in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  9. Maak de pan schoon en smelt opnieuw wat boter met een beetje olie. Snij ondertussen de aardappels in stukjes. Voeg als de boter is gestopt met bruisen en wat bruin wordt de aardappels toe. Bak bruin en gaar in circa 15 minuten.
  10. Serveer de kip en roodlof met de gebakken aardappels.