Skip to main content

Kippendij met waterkers-bleekselderij-Chinese kool salade en boterbonenpuree

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
  • 1 zakje(s) Waterkers
  • 2 blikje(s) Boterbonen

In Huis

  • 1 el Komijnpoeder
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mayonaise
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Paprikapoeder
  • om te bakken Olie
  • om te bakken Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Dep de kippendij droog en bestrooi met het komijnpoeder en peper en zout.
  2. 2. Snij de Chinese kool in zo dun mogelijke reepjes. Snij de radijsjes in kwartjes of plakjes, niet al te grof. Neem het binnenste hart van de bleekselderij en snij in hele dunne reepjes. Pluk de waterkers van de dikkere stelen (de dunne steeltjes kan je gewoon eten).
  3. 3. Verwarm wat olie en een klontje boter en bak daarin het kippendijvlees op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat met deksel op de pan gaar worden in ca 10 minuten.
  4. 4. Maak in een slabak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, mayonaise, mosterd, peper & zout en evt een klein beetje honing. Doe alle groenten bij de dressing en hussel goed om.
  5. 5. Snij intussen de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet boven een bak en bewaar het vocht. Verwarm in een steelpan wat olie en fruit hierin de knoflook op zacht vuur aan met het paprikapoeder. Voeg de bonen toe en fruit even mee. Voeg 100 ml van het vocht toe (bij 4p) en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Doe indien nodig wat extra vocht erbij, het moet een lekker gladde puree worden.
  6. Serveer met de kip en de sla.
  7. <br>Let op: je hebt bij andere recepten ook bleekselderij nodig.