Kippendij met wortelpeterselie-aardappelpuree, gebakken champignons en gesmoorde prei

Kip

  • Totale tijd 35 minuten
Kippendij met wortelpeterselie-aardappelpuree, gebakken champignons en gesmoorde prei | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram aardappelen kruimig
  • 500 gram wortelpeterselie
  • 480 gram kippendij
  • 2 stuks prei
  • 400 gram champignons
  • naar smaak tijm olie

In Huis

  • boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • naar smaak citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de aardappels en wortelpeterselie, niet te vol, dan duurt het eindeloos.
  2. Schil de aardappels en wortelpeterselie, snij in stukken en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.
  3. Bak de kippendij in een klont boter zachtjes bruin en gaar in ca. 15 minuten. Haal uit de pan en hou warm onder folie.
  4. Verwarm een flinke klont boter in een wok of grote hapjespan. Verwijder alleen het meest groene deel van het loof van de prei. Snij in ringen en was grondig. Bak de prei al omscheppend tot deze goed met boter is bedekt. Zet het vuur laag, dek af en smoor heel zachtjes 15 minuten, zonder te laten verkleuren!
  5. Snij de champignons in vieren. Bak in dezelfde koekenpan (waar ook de kippendij in zat) in wat tijmolie bruin. Knijp op het laatst de helft van de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout. Schud om, zet het vuur uit en dek af.
  6. Knijp de andere helft van de knoflook bij de prei. Bak eventjes mee en breng verder op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  7. Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht). Stamp fijn, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper, zout en een goede scheut tijm olie.
  8. Serveer de puree met de paddenstoelen erop en de prei en kippendij erbij.