Skip to main content

Kippendijen met harissa, ingelegde citroen, sperziebonen en couscous

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Sperziebonen
  • 8 stuk(s) Kippendijen
  • 300 g Tomaat
  • 1 el Dragon
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 300 g Couscous
  • 1 stuk(s) Schil van ingelegde citroen
  • 1 el Harissa
  • 2 el Olijfolie
  • 6 el Griekse yoghurt
  • naar smaak Citroensap
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 teen Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Haal de steeltjes van de sperziebonen en kook ze beetgaar in water met wat zout in ca. 15 minuten.
  3. 3. Snij dunne stukjes schil van de ingelegde citroen (er mag geen wit aan zitten, dat is bitter) en hak fijn totdat je in totaal 1 el (bij 4p) hebt.
  4. 4. Meng de harissa, helft van de olijfolie, gehakte citroenschil, zout en peper naar smaak. Smeer de kippendijen in met deze pasta.
  5. 5. Verhit de andere helft van de olijfolie en bak de kippendijen gaar in ca. 4 minuten aan iedere kant.
  6. 6. Snij de tomaten in kwarten en verwijder het zaad. Snij in kleine stukjes. Hak de dragon fijn. Snij de sperziebonen in stukjes en meng samen met de tomaten, dragon, wat peper en zout en wat citroensap door de couscous. Snij ringetjes van de lente-ui en strooi over de couscous.
  7. 7. Meng de yoghurt met een beetje citroensap, de komijnpoeder en een beetje zout en peper. Knijp er de knoflook boven uit en meng.
  8. 8. Serveer de kippendijen met de couscous en de yoghurtsaus.