Skip to main content

Kippendijen met ras-el-hanout en groenten uit de oven

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijenvlees
  • 2 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 8 stuk(s) Pruimtomaten

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 el Plantaardige olie
  • 2 el Ras el hanout
  • 1 stuk(s) Sinaasappel
  • 300 g Couscous
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak een marinade voor de kip. Snipper één ui en hak de knoflook fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Pak een grote platte schaal en meng hierin ui, knoflook, 2 el van de olijfolie, ras-el-hanout en zout. Rasp de schil van een ½ sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Doe de rasp en het sap ook in de schaal. Roer goed door elkaar. Bestrooi de kip met peper en zout en haal de stukken goed door de marinade. Laat enkele uren marineren. Minimaal 2 uur, maar 8 uur is nog lekkerder.
  2. 2. Verwarm de oven voor tot 180° C. Snij de courgettes in plakken van 3 cm en halveer tot halve maantjes. Snij de pruimtomaten doormidden. Pel de laatste ui en snij in wiggen.
  3. 3. Leg courgette, tomaten en ui in een grote ovenschaal. Leg de kipfilet ertussen. Zorg dat er geen groenten op de kip ligt. Schuif in het midden van de oven en laat ca. 45 minuten bakken totdat de kip bruin en gaar is.
  4. 4. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing. Haal de ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen. Serveer met de couscous.
  5. <br>Let op: bereidingstijd is zonder 2 tot 8 uur marineren voor de kip!