Skip to main content

Kippendijen met salie-citroenolie, raapjes en gnocchi

Kip

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 blaadjes salie
  • 400 gram kippendijen
  • 600 gram gnocchi

In Huis

  • 4 meiraap
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 4 el citroensap
  • 2 tl citroenrasp
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 200 ml kippenbouillon (warm)
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de meiraapjes en snij in wiggen. Halveer de cherrytomaatjes.
  2. Meng in de blender de olie met de salieblaadjes, het citroensap en de citroenrasp. Smeer hier de kippendijen mee in. Bestrooi de dijen daarna met ruim zout en peper. Leg de meiraapjes en de tomaatjes in een ovenschaal. Schenk er de warme kippenbouillon over en leg de kippendijen op de groenten. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak in 40 minuten bruin en gaar.
  3. Bereid in de tussentijd de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing.
  4. Serveer de kippendijen met de groenten en schep wat van het kookvocht over de gnocchi.