Skip to main content

Kippendijfilet met salade van waterkers, bloemkool, venkel en dragondressing

Kip

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bloemkool
  • 1 venkel
  • 200 gram meiraap
  • 1 rode ui
  • 400 gram kippendijfilet
  • 1 el citroenrasp
  • 3 el dragon
  • 2 el citroensap
  • 75 gram waterkers
  • 3 el peterselie

In Huis

  • olijfolie om te besprenkelen
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes. Verwijder het loof en een klein stukje van de onderkant van de venkel en snij dan in dunne plakken. Halveer de meiraap, schil en snij in plakjes. Halveer de ui en snij in halve ringen. Meng de groenten met een goede scheut olijfolie, de helft (!) van de knoflook en zout en peper. Schuif in de oven. Hou het in de gaten, schep af en toe om en bak gaar en een beetje bruin in 25-30 minuten. Zet eventueel de laatste 10 minuten de grill erbij aan.
  3. Leg de kip op een plank met wat bakpapier of plastic folie erop en geef een flinke klap met de koekenpan. Leg in een schaaltje met een beetje olijfolie en de rest van de knoflook. Rasp de schil van de citroen en voeg de helft bij de kip. Zet even weg.
  4. Maak de dressing. Meng in een blender of met een staafmixer de olijfolie extra vierge, de takjes dragon, de andere helft van het citroenrasp, het citroensap en de mosterd. Verdun zo nodig met een paar druppels water en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm een grillpan en bak daarin de kip mooi bruin en gaar in ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van hoe hard je ze geslagen hebt ;)).
  6. Verwijder de dikke steeltjes van de waterkers. Haal de blaadjes van de peterselie. Drapeer de waterkers en peterselie over de geroosterde groenten en druppel de dressing erover. Serveer direct met de kip.