Skip to main content

Kippendijfilet uit de oven met citroen en zaatar

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 el Bladpeterselie
  • 1 handje(s) Rucola
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 tl Piment
  • 1 tl Kaneel
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 200 ml Kippenbouillon
  • 25 g Pijnboompitten
  • 2 el Za'atar kruiden
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Platbrood (zoals lavash of roti)
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en snij de citroen in dunne plakken.
  2. Vermeng de kip met de uien, knoflook, piment, kaneel, citroen, de (koude) bouillon, peper en een flinke scheut olijfolie. Laat de kip een paar uur afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip met de marinade in een braadslee. Bak in ongeveer 35 minuten bruin en gaar.
  4. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Strooi over de kip.
  5. Serveer met platbrood, rucola, cherrytomaatjes, peterselie en de zaatar.
  6. <br>Tip: ook lekker met een beetje gekruide yoghurt. Meng yoghurt met wat knoflook en koriander of munt en serveer die als saus over de kip.