Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kiprookworst met stamppot van aardappel, wortelpeterselie, pompoen en zomerpostelein met topping van bosui

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kiprookworst met stamppot van aardappel wortelpeterselie pompoen en zomerpostelein en topping van bosui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Doré kruimige aardappels
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 400 gram flespompoen
  • 4 stuks kiprookworst
  • 250 gram zomerpostelein
  • 1 stuks citroenrasp
  • 2 stuks bosui

In Huis

  • 1 klont boter
  • naar smaak mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met ca. 10 cm water en zout op en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappels, wortelpeterselie en flespompoen. Snij in stukken van ca. 3 cm (de wortelpeterselie wat kleiner). Doe bij het (aan de kook komende) water en kook in 12-15 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht bij het afgieten!
  2. Doe de kiprookworst met verpakking in een soeppannetje met heet water. Verwarm ongeveer 10 minuten en zorg dat het water niet aan de kook komt.
  3. Was de zomerpostelein, verwijder dikkere delen van de steel en eventueel lelijk geworden blaadjes of steeltjes (zomerpostelein is vrij kwetsbaar!). Hak grof.
  4. Rasp de citroenschil. Snij de bosui in ringetjes.
  5. Stamp de aardappels en groenten fijn als ze gaar zijn. Voeg een klont boter en zoveel kookvocht toe dat je een smeuïge puree krijgt. Meng de citroenrasp er door en breng op smaak met peper en zout. Schep de helft(!) van de bosui en alle zomerpostelein er voorzichtig doorheen.
  6. Serveer de stamppot met de rookworst en garneer met de achtergehouden bosui. Beetje mosterd is ook lekker erbij!