Skip to main content

Kipsalade met sinaasappeldressing

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 100 g Chinese kool
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 4 takje(s) Waterkers
  • 1 stuk(s) Stokbrood

In Huis

  • 250 ml Sinaasappelsap
  • 6 el Balsamicoazijn
  • 125 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 25 g Pijnboompitten
  • 2 stuk(s) Sinaasappel
  • naar smaak Verse kruiden
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 bakje(s) Groentenkiemen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak de dressing. Kook het sinaasappelsap en de azijn in een pannetje totdat er een kwart van over is. Laat helemaal afkoelen en meng met de olijfolie.
  2. 2. Bestrooi de kip met peper en zout en kwast in met wat olijfolie. Grill de kip om en om in ca. 12 minuten gaar op een grillpan. Laat afkoelen en trek hem in hapklare stukken.
  3. 3. Verdeel de sinaasappel in partjes en ontvlies deze. Snij de courgette doormidden. Snij in dunne plakken m.b.v. een dunschiller of kaasschaaf. Snij de radijsjes in dunne plakjes.Snij de kool in heel dunne reepjes m.b.v. een mandoline. Snij de bleekselderij in stukjes.
  4. 4. Doe de kool onderin een grote schaal. Meng de rest van de groenten in een andere schaal en schep de sinaasappel er voorzichtig door. Leg op de kool. Pluk de blaadjes van de waterkers en strooi over de salade. Besprenkel met de dressing. Leg de kip op de salade en bestrooi met de verse kruiden, pijnboompitjes en wat groentekiemen.
  5. Serveer de kipsalade samen met het stokbrood.