Kipsaucijsjes met Nieuw-Zeelandse spinazie-koolraapstamppot

Kip

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 2 kipsaucijsjes nieuw zeelandse spinazie stamppot en gekarameliseerde witlof

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram koolraap
  • 200 gram witte kool (optioneel)
  • 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 4 stuks kipsaucijsjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en koolraap en snij in blokjes. Zet op in een laagje gezouten water en kook in ca. 15 minuten gaar. Je kan nog een stukje witte kool in sliertjes snijden en meekoken, als je daar zin in hebt.
  2. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af. Haal de blaadjes van de stelen. Dikkere stelen zijn niet zo lekker, dunnere steeltjes kan je wel eten. Hou apart.
  3. Bak de kipsaucijsjes in een beetje olie of boter rondom bruin en gaar in ca. 8 minuten.
  4. Giet de aardappel en koolraap af en stamp tot puree met wat boter. Breng op smaak met peper en zout en roer de Nieuw-Zeelandse spinazie erdoor. Zet zo nodig op een laag pitje zodat de spinazie wat kan slinken.
  5. Serveer de stamppot met de saucijsjes.