Kipsaucijsjes met palmkool-koolraapstamppot

Kip

  • Totale tijd 40 minuten
Wk 2 kipsaucijsjes nieuw zeelandse spinazie stamppot en gekarameliseerde witlof

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram palmkool
  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram koolraap
  • 200 gram witte kool (optioneel)
  • 4 stuks kipsaucijsjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • melk
  • boter
icon package

Recept stappen

  1. Snij met een groot mes de nerf uit de palmkoolbladeren. Snij het blad in dunne reepjes.
  2. Schil de aardappels en koolraap en snij in grote stukken. Zet net onder water in een grote pan en voeg zout toe. Leg de gesneden palmkool erop, dek goed af, breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten koken (de palmkool stoomt). Je kan nog een stukje witte kool in sliertjes snijden en meekoken, als je daar zin in hebt.
  3. Bak de kipsaucijsjes in een beetje olie of boter rondom bruin en gaar in ca. 8 minuten.
  4. Giet de aardappel en groenten af en hou wat kookvocht achter. Stamp tot een puree met wat melk, kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de stamppot met de saucijsjes.