Kipstoof met katenspek, champignons en Nicola aardappels

  • Totale tijd 50 minuten
Kipstoof met katenspek, champignons en Nicola aardappels | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees
  • 1 stuks prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram peen
  • 50 gram katenspek
  • 300 gram champignons
  • 500 gram Nicola aardappels
  • 200 gram knolselderij
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje dragon
  • 2 el peterselie
  • 125 gram crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn (optioneel)
  • 300 ml kokend water
  • 1 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verhit olie in een (ruime) stoofpan. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in de olie op stevig vuur rondom bruin.
  2. Kerf de prei in de lengte een stukje in, spoel zand er tussenuit en snij in brede ringen. Snij de bleekselderij in plakjes. Schil de peen en snij in halve maantjes. Snij de knoflook in plakjes.
  3. Haal de kip uit de pan als ze mooi bruin is (hoeft nog niet gaar te zijn). Snij de katenspek in reepjes. Bak even aan en voeg als die iets begint te bruinen de prei, bleekselderij, peen en knoflook toe. Bak ca. 2 minuten.
  4. Halveer de champignons of snij in vieren en voeg toe. Bak op hoog vuur ca. 4 minuten mee. Schep af en toe om.
  5. Zet de waterkoker aan.
  6. Was de aardappels en snij in hapklare stukken. Schil een stuk van de knolselderij en snij in blokjes van ca. 2 cm.
  7. Voeg de aardappelen, knolselderij, tijm, dragon, wijn (optioneel, anders een kneepje citroensap) en kokend water (iets minder als je wijn gebruikt) toe en kruimel het stukje bouillonblokje erover. Leg de kip ertussen. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten afgedekt zachtjes sudderen.
  8. Snij de peterselie (ook de steeltjes) fijn voor garnering.
  9. Roer de crème fraîche door de stoof als de kip en aardappel gaar zijn en warm mee. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie.