Skip to main content

Kipstoof met verse verveine, sweet dumpling, snijbonen en rode rijst

Kip

  • Waarvan Oventijd 10-15 minuten
  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram rode rijst
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks sweet dumpling (pompoen)
  • 1 tak citroenverveine
  • 500 gram snijbonen
  • 4 el kappertjes

In Huis

  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn (optioneel)
  • 0.50 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en zout aan de kook en kook (eventueel met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in 30-40 min.
  2. Maak de bouillon met behulp van een waterkoker.
  3. Verwarm olie in een stoof/braadpan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin (het hoeft niet gaar).
  4. Hak de knoflook fijn. Snij de sjalot in parten en de paprika in repen. Voeg met de knoflook bij de kip. Verwijder de zaadlijsten van de sweet dumpling en snij in blokjes van 2 cm. Voeg toe.
  5. Schenk de bouillon (en optioneel een glas witte wijn) erbij. Leg het takje verveine erin en stoof de kip en groenten in 10-15 zachtjes gaar.
  6. Breng een pannetje water (zonder zout) aan de kook. Snij de puntjes van de snijbonen en snij in stukjes van 3 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten. Spoel koud af.
  7. Verwijder voor het serveren het takje verveine. Roer de kappertjes en snijbonen erdoor. Breng op smaak met chilivlokjes. Serveer de kipstoof met de rode rijst.