Skip to main content

Kipstoofschotel met groenten

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 2 stuk(s) Uien
  • 200 g Broccoli
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 250 g Champignons
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Meiraap
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 2 stuk(s) Ciabatta

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Bloem
  • 150 ml Witte wijn
  • 2 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 110 °C.
  2. 2. Snijd de kippendijfilets in stukken van 5 cm. Hak de peterselie fijn. Snij de uien in kleine partjes.
  3. 3. Breek de broccoli in kleine roosjes. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes. Halveer de champignons.
  4. 4. Snij de bleekselderij in stukken van 5 cm. Snij de meiraap in vieren of achten, afhankelijk van hoe groot hij is. Hak de tomaten fijn.
  5. 5. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan met dikke bodem. Bak op hoog vuur de kip aan tot goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  6. 6. Roer er de bloem door. Breng de wijn apart aan de kook. Schenk dan pas bij het vlees. Roer door en laat een beetje inkoken.
  7. 7. Voeg de peterselie en de gehakte tomaten toe. Laat zachtjes enkele minuten stoven. Breng 500 ml water aan de kook en giet bij het vlees. Zorg dat het vlees onder de vloeistof staat. Breng weer aan de kook. Verwijder eventueel schuim. Voeg alle groenten en de knoflook toe.
  8. 8. Zet 1,5 uur in de oven. Controleer op zout en peper en serveer.Serveer met ciabatta.