Skip to main content

Kipstoofschotel met groenten en bruine puntbroodjes

Kip

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijenvlees
  • 2 tl tijm
  • 2 uien
  • 200 gram broccoli
  • 1 paprika
  • 1 meiraap
  • 4 tomaten
  • 4 bruine puntbroodjes

In Huis

  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 110 °C.
  2. Snijd het kippendijenvlees in stukken van 5 cm. Ris de tijm. Snij de uien in kleine partjes.
  3. Breek de broccoli in kleine roosjes. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
  4. Snij de meiraap in vieren of achten, afhankelijk van hoe groot hij is. Hak de tomaten fijn.
  5. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan met dikke bodem. Bak op hoog vuur de kip aan tot goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de bloem er door. Breng de wijn apart aan de kook. Schenk dan pas bij het vlees. Roer door en laat een beetje inkoken.
  7. Voeg de tijm en de gehakte tomaten toe. Laat zachtjes enkele minuten stoven. Breng 500 ml water aan de kook en giet bij het vlees. Zorg dat het vlees onder de vloeistof staat. Breng weer aan de kook. Verwijder eventueel schuim. Voeg alle groenten en de knoflook toe.
  8. Zet 1,5 uur in de oven. Verwarm de oven het laatste kwartier tot 180 °C en bak de broodjes 8-10 minuten af. Controleer de stoofschotel op zout en peper en serveer. Serveer met de bruine puntbroodjes.