Skip to main content

Kipstukjes met mixgroente in kruidencrème met brood

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Stock De Krat 20180830 Weekend Krat 0102

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees
  • 2 stuks courgette
  • 2 stuks ui
  • 2 stuks paprika
  • 200 gram kastanje champignons
  • 8 sneetjes pain au levain bruinbrood
  • 150 gram boerderijkaas pikant mulder
  • 2 bakjes crème fraîche

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 tl chilivlokjes
  • 3 tl paprikapoeder
  • naar smaak kruidenboter (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de kippendijvlees in blokjes van ca. 2 cm. Zet een wokpan op met een laagje olijfolie. Bak de kipstukjes op middelhoog vuur voor ca. 10 minuten.
  3. Snij de courgette in kleine blokjes van 1 cm, snij de ui en paprika in grove stukken, de champignons in plakjes en hak de knoflook fijn. Voeg de groente toe in de pan en bak 5 minuten mee. Voeg daarna ook de knoflook toe en bak nog eens 5 minuten mee.
  4. Bak het brood in de oven voor ca. 8-10 minuten.
  5. Rasp de kaas. Als de kipstukjes en groente gaar zijn voeg crème fraîche, de geraspte kaas, kerriepoeder, chilivlokjes en paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat ca. 5 min sudderen op laagvuur.
  6. Haal het brood uit de oven en snij 8 sneetjes (bij 4p). Besmeer de sneetjes brood met kruidenboter (optioneel).
  7. Serveer de kipstukjes met groente in kruidencrème met het brood.