Skip to main content

Klassieke Caesar salade met zuurdesem croutons

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 sneetje(s) Boule Blanche
  • 4 krop(pen) Little gem sla
  • 4 stuk(s) Ansjovis

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Mayonaise
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit de oven tot 200˚ C.
  2. 2. Maak eerst de croûtons Snijd het brood in blokjes van ca. 1 cm. Je kunt de korst verwijderen maar dat hoeft niet speciaal. Met korst geeft wel iets rustieks! Doe de olijfolie in een grote schaal en knijp er een teentje knoflook bovenuit. Meng goed, doe de broodblokjes erbij en schud flink door. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn met olie.
  3. 3. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en verspreid er het brood over.
  4. 4. Bak in 20-25 minuten goudbruin. Keer af en toe een keer om. Hou in de gaten dat het niet te snel gaat. Dit is nl. een beetje afhankelijk van het brood en de grootte van je blokjes. Als je dit eng vindt dan kun je het ook in de koekenpan bakken. Dat kun je het beter in de gaten houden.
  5. 5. Meng voor de saus de mayonaise met de mosterd, 4 fijngehakte ansjovisjes , 1 teentje knoflook en de Woscestershire saus. Roer er als laatste de geraspte kaas door. De saus is nu te dik. Verdun hem met enkele eetlepels water tot een smeuïge, gemakkelijk te verdelen saus. De saus moet zo dik zijn als halfgeklopte room. Breng op smaak met wat peper en wanneer nodig met nog wat zout.
  6. 6. Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Was de rest en scheur ze in hapklare stukken. Meng de sla met de saus en strooi er de croûtons over. Je kunt de salade garneren met stukjes ansjovis en flinters Parmezaanse kaas.
  7. NB. De salade pas samenstellen vlak voor het serveren, anders worden de croûtons zompig.