Skip to main content

Klassieke coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 450 gram witte kool
  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui
  • 2 eidooiers
  • peterselie (om te garneren)

In Huis

  • 30 gram suiker
  • 1 snufje cayennepeper
  • 30 gram bloem
  • 1 klont boter
  • 175 ml melk
  • 55 ml rode wijnazijn
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Snij de kool, de wortel en de ui in flinterdunne reepjes. Doe in een kom en zet apart.
  2. Meng de suiker, de cayennepeper en de bloem in een kom die op een andere pan past. Vermeng met een flinke snuf zout en peper. Doe er dan een voor een de eidooiers, de boter, de melk en de azijn bij terwijl je het geheel blijft roeren met een garde.
  3. Verhit intussen het water in de pan onder de kom tot het kookpunt en blijf het mengsel goed door kloppen met de garde. Laat de saus doorkoken gedurende 15 minuten terwijl je blijft kloppen.
  4. De saus is klaar als hij dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Giet de saus als hij klaar is over in een andere kom en roer er naar smaak de mosterd door. Voeg de helft van de saus toe aan de kool, wortel en ui en roer goed door. Voeg meer dressing naar smaak toe.
  5. Garneer met peterselie. Je kan deze sla 2 dagen bewaren in de koelkast. Roer hem dan wel elke dag een paar keer door.