Skip to main content

Klassieke rode kool met appel

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode kool
  • 2 stuk(s) Appels

In Huis

  • 25 g Boter
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 1 stuk(s) Kaneelstokje
  • 2 stuk(s) Kruidnagel
  • 1 el Rietsuiker
  • 1 glas Rode wijn
  • 1 scheutje(s) Rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. 1. Smelt de boter in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
  2. 2. Snij het laurierblaadje fijn en voeg het toe samen met het kaneelstokje, de kruidnagels en de suiker en laat even samen bakken tot de suiker gesmolten is en de geuren vrijkomen.
  3. 3. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool, halveer hem, en snij in 4 of 6 parten. Voeg na 5 minuten de rode kool toe. Schenk de rode wijn en azijn erbij en laat het geheel in 50 minuten zachtjes gaar stoven.
  4. 4. Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  5. 5. Leg na 20 minuten de appelstukjes op de rode kool en laat meestoven.
  6. 6. Lekker met aardappelen en een stuk vlees of hachee.