Skip to main content

Klassieke rode kool met appel

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks rode kool
  • 2 stuks appel

In Huis

  • 25 gram boter
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 2 stuks kruidnagel
  • 1 el rietsuiker
  • 150 ml rode wijn
  • 1 scheutje rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Smelt de boter in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
  2. Snij het laurierblaadje fijn en voeg het toe samen met het kaneelstokje, de kruidnagels en de suiker toe en laat even samen bakken tot de suiker gesmolten is en de geuren vrijkomen.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool, halveer hem, en snij in 4 of 6 parten. Voeg de rode kool na 5 minuten toe. Schenk de rode wijn en azijn erbij en laat het geheel in 50 minuten zachtjes gaar stoven.
  4. Schil de appel en snij in blokjes van 2 cm.
  5. Leg na 20 minuten de appelstukjes op de rode kool en laat meestoven.
  6. Lekker met de Beemster Valery aardappels en bijv. de bommelburger uit deze Krat of hachee.