Skip to main content

Kleurrijke ovenschotel met bonen en groene kool

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 300 g Peen
  • 200 g Knolselderij
  • 600 g Groene kool
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 tl Tijmblaadjes
  • 2 blikje(s) Boterbonen
  • 2 bol(len) Buffelmozzarella
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 70 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 el Olijfolie
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 300 ml Kokend water
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook 50 gram rijst pp in 100 ml water pp gaar in circa 30 minuten.
  2. 2. Schil de aangegeven hoeveelheid knolselderij en de peen en snij in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Snij de kool in kwarten, verwijder het hart en snij in reepjes. Snipper de ui.
  3. 3. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
  4. 4. Verhit de olijfolie in een wok en voeg de wortel, knolselderij en de ui toe. Doe een deksel op de pan en zet het vuur halfhoog. Laat acht minuten bakken en roer af en toe.
  5. 5. Voeg dan de knoflook, tijm, kool en het water toe en kruimel het bouillonblokje er overheen. Leg het deksel terug en laat vijf minuten stoven. Voeg extra water toe als het droog dreigt te koken.
  6. 6. Vet een ovenschaal in. Giet de rijst af en laat de bonen uitlekken. Snij de mozzarella in blokjes. Meng nu alles voorzichtig door elkaar: de rijst, bonen, yoghurt, de helft van de mozzarella en de groenten (giet eventueel overtollig vocht af). Breng op smaak met zout en flink peper en doe in de ovenschaal.
  7. 7. Eindig met de rest van de mozzarella en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
  8. 8. Zet in de oven voor circa 15 minuten, totdat de bovenkant lichtbruin is. Bij tijdgebrek, zet de grill ook aan.