Skip to main content

Knapperige koolraappannenkoekjes met mosterdkool en mangochutney

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Koolraap
  • 300 g Regenboogpeen
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 2 zakje(s) Mosterdkool
  • 100 ml Creme fraiche
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bosje(s) Koriander
  • naar smaak Mangochutney

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 75 g Bloem
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB een deel van de koolraap en de peen is voor een slaatje bij de pies.
  2. Het specerijenmengsel bestaat voor 4p uit: 1/2 tl cayennepeper, 1 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1 tl korianderzaad.
  3. Zet een pan met water en zout op voor de koolraap en de peen.
  4. Schil de koolraap en de peen en snij in kleine stukjes. Neem van de regenboogpeen liefst de lichtere exemplaren anders wordt alles paars bij het koken. Kook de koolraap en peen in vijftien minuten gaar.
  5. Snipper intussen de knoflook en sjalot, snij de rode peper in ringetjes en de paprika in stukjes. Snij de stengels van de mosterdkool in stukjes en het blad in repen. Was indien nodig.
  6. Verwarm de oven vast voor op 150 graden.
  7. Meng in een grote kom de bloem, crème fraîche en 1 ei tot een glad papje. Hak de ui in stukjes en meng erdoor, samen met het specerijenmengsel en het korianderblad.
  8. Giet de koolraap en peen af, prak met een stamper tot een grove puree en meng door het beslag (dit wordt een stevige massa).
  9. Verhit in een koekenpan wat zonnebloem olie en schep 3 tot 4 hoopjes beslag in de pan. Bak 3 min per kant, tot ze knapperig en bruin zijn. Leg elke portie die klaar is in een schaal in de oven om warm te houden.
  10. Verwarm terwijl je met de pannenkoekjes bezig bent in een pan wat zonnebloemolie en fruit de knoflook, rode peper en sjalot aan. Voeg dan de mosterdkool nog even toe zodat deze wat slinkt. Doe op het laatst de paprika erbij en draai het vuur dan uit; de paprika mag min of meer rauw blijven. Maak op smaak met peper en zout en serveer direct met de knapperige koolraappannenkoekjes en mangochutney.