Knoflook-peterselie worst van Brandt en Levie met aardappeltjes en sjieke snijbonen

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Knoflook-peterselie worst van Brandt en Levie met aardappeltjes en sjieke snijbonen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 4 stuks knoflook-peterselie worstje
  • 500 gram snijbonen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 klont boter
  • kneepje citroensap (optioneel)
  • 1 el gedroogde tijm
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in partjes (incl. schil). Meng ze in een mengkom met olie, peper en zout en spreid uit in een ovenschaal. Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.
  3. Zet een grote pan met een laagje gezouten water voor de snijbonen.
  4. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de worstjes zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten. Gaat het te hard, voeg dan een scheutje water toe.
  5. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Voeg bij het kokende water en kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt.
  6. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  7. Giet de snijbonen af en meng er een goede klont boter, peper, zout en als je dat hebt een kneepje citroensap door, samen met de lente-ui en de tijm.
  8. Serveer de snijbonen met de knoflook-peterselie worstjes en gebakken aardappeltjes met mayonaise.