Knoflook-peterselieworstje van Brandt en Levie met snelle ratatouille en gebakken aardappeltjes

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Knoflook peterselieworstje van Brandt en Levie met snelle ratatouille en gebakken aardappeltjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 1 stuks aubergine
  • 1.5 stuks groene paprika
  • 2 stuks courgette
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 4 stuks knoflook-peterselieworstje
  • 1 bosje verse oregano

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 tl gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden)
  • 80 ml olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de aardappelen in blokjes van 2 cm. Meng met olie, paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak op middelhoog vuur, voeg zout toe. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de courgette in blokjes van 1 cm, bak even mee.
  4. Pers de knoflook erbij en blus af met de rode wijnazijn. Voeg de tomatenstukjes en gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) toe. Laat afgedekt ca. 15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!). Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur zacht en bak in ca. 10 minuten gaar.
  6. Maak de kruidenolie. Hak de oreganoblaadjes fijn en meng met de olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
  7. Besprenkel de ratatouille royaal met de kruidenolie en serveer met de gebakken aardappeltjes en knoflook-peterselieworstje.