Skip to main content

Knolselderij en raapstelen in remouladesaus met La vie est belle Souka

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 tl Bladpeterselie
  • 2 tl Bieslook
  • 2 el Kappertjes
  • 2 el Yoghurt
  • 1 stuk(s) Knolselderij
  • 2 bosje(s) Raapstelen
  • 4 stuk(s) La vie est belle burger
  • om te garneren Bladpeterselie

In Huis

  • 1 tl Citroensap
  • 1 stuk(s) Eidooier
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Mosterd
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. In de Souka zit oa. Tarwemeel, havervlokken, kaas, paddenstoelen en sesamzaad.
  2. 1. Zet een grote pan met water en wat zout op voor de knolselderij straks.
  3. 2. Hak de peterselie en bieslook fijn. Hak de kappertjes grof. Haal alvast wat extra blaadjes peterselie van de takjes af om later te garneren.
  4. 3. Maak de remouladesaus. Klop een eidooier los en roer er het zout, de mosterd en het citroensap doorheen. Voeg druppel voor druppel en later in een dun straaltje, al kloppend met een garde de olijfolie extra vierge erdoor. Blijf goed kloppen.
  5. 4. Roer er dan de yoghurt en de bieslook en peterselie door. Voeg ook de kappertjes toe en bewaar nog wat voor de garnering. Breng op smaak met peper en zout naar smaak en evt nog wat citroensap.
  6. 5. Schil de knolselderij en snij in zeer dunne plakken, met mes, kaasschaaf of mandoline. Snij van de plakken julienne reepjes (als luciferstokjes).
  7. 6. Snij de wortels maar niet de steeltjes van de raapstelen. Was met behulp van een slacentrifuge en hak in 3 delen.
  8. 7. Bak de La vie est belle Zouka(s) zachtjes in een wat olie bruin en warm.
  9. 8. Blancheer de knolselderij 30 sec in het kokende water en giet af in een vergiet. Spoel even af met koud water. Druk het vocht er uit met behulp van een soeplepel en doe de plakken terug in de pan.
  10. 9. Meng de remoulade door de knolselderij samen met de raapstelen. Verdeel over de borden en garneer met nog wat kappertjes en evt. wat blaadjes peterselie. Serveer met de gebakken souka.