Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Knolselderij-kokossoep met Pain gris brood, raapsteel-pindapesto en salade

Vegan

  • Totale tijd minuten
Knolselderij-kokossoep met Pain gris brood | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks knolselderij
  • 1 bakje soepspecerijen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 bosje raapsteel
  • 40 gram pinda's gebakken/ongezouten
  • 1 stuks pain gris brood
  • 1 el koriander
  • 2 stronkje roodlof
  • 1 stuks Elstar appel

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 tl sojasaus
  • 30 ml sesamolie
  • 30 ml milde olijfolie
  • kneepje citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de soep. Verwarm olie in een soeppan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil en snij de knolselderij in blokjes. Hak de helft (!) van de knoflook grof. Bak samen met de specerijen zachtjes mee tot het begint te geuren. Bak de knolselderij een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk, het water en bouillonblokje toe en kook zachtjes in ca. 15 minuten gaar.
  3. Maak intussen de pesto. Was de raapsteel en verwijder de worteltjes, hak grof. Hak de rest van de knoflook grof. Doe de raapsteel, knoflook, pinda’s, sojasaus en de sesam en milde olie (zie tip) in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto, voeg eventueel nog wat olie toe en breng op smaak met een kneep citroensap, peper en zout. Zet weg.
  4. Besprenkel de korst van het brood met water en bak ca. 10 minuten in de oven.
  5. Maak in een saladeschaal een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Hak de koriander fijn, roer erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen. Snij de appel met schil in dunne partjes of kleine blokjes. Meng door de dressing.
  7. Pureer de soep m.b.v. een blender of staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  8. Snij het brood in plakken. Serveer de soep en het brood met de pesto en de salade als frisse noot.
  9. Goed om te weten: In het bakje specerijen bij 4p zit: 1 tl gemberpoeder en 2 tl kurkumapoeder. In het 2p bakje zit de helft.
  10. Heb je geen sesamolie in huis? Gebruik dan 1⁄2 olijfolie extra vierge en 1⁄2 milde olijfolie.