Skip to main content

Knolselderij-lasagne met bataat, kalfsgehakt en bechamelsaus

Rund

  • Waarvan Oventijd 15 minuten
  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram knolselderij
  • 2 sjalotten
  • 200 gram winterpeen
  • 300 gram bataat
  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gram geraspte kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 400 ml melk
  • nootmuskaat (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een brede pan met een laagje water en wat zout op het vuur (voor de knolselderij).
  2. Schil de knolselderij. Halveer en snij in zo dun mogelijke plakken. Hoe dunner de plakken, hoe beter! Kook beetgaar in circa 10 minuten (check met vork). Giet de knolselderij af en laat goed uitlekken. Bewaar een kopje kookvocht.
  3. Snipper de sjalot en fruit in olie in een koekenpan. Schil de winterpeen en bataat en snij in hele kleine blokjes (0.5 cm). Voeg bij de sjalot en bak een paar minuten mee. Pers de knoflook de erbij. Voeg het gehakt toe en bak rul en gaar.
  4. Maak in het midden van de pan wat ruimte vrij en bak daarin de tomatenpuree flink ca. 2 minuten zodat het zuur er wat af gaat. Voeg de gedroogde tijm, peper en zout toe. Maak de gehaktsaus smeuïg met ca. 6 el (bij 4p) kookvocht van de knolselderij.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Maak de bechamelsaus. Smelt de boter en roer daar de bloem doorheen tot je een gladde massa hebt. Voeg steeds een scheutje melk toe totdat je een gladde saus hebt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Vet een ovenschaal in en maak een lasagne van 2 of 3 lagen. Verdeel plakken knolselderij op de bodem, schep wat van het gehaktmengsel erover en wat bechamelsaus. Doe dit nog een of twee keer, eindigend met de bechamelsaus. Strooi daar de geraspte kaas over. Schuif in de oven voor ca. 10-15 minuten totdat er een mooi bruin korstje op de kaas zit.