Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Knolselderij-salie orzotto met heilbot en roodlof

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Knolselderij salie orzotto met heilbot en roodlof | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 250 gram peen
  • 600 gram knolselderij
  • 480 gram heilbot
  • 2 stronkje roodlof

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 8 blaadjes salie
  • 400 gram orzo
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een wok- of hapjespan. Fruit de ui een paar minuten. Haal de blaadjes salie van de takjes en hak fijn, voeg bij de ui.
  3. Schil de peen en knolselderij en snij in kleine blokjes. Voeg bij de ui en bak nog een paar minuten.
  4. Voeg de orzo toe en bak 1 min mee. Voeg bouillon toe tot de orzo net onder staat. Dek af en roer tussendoor. Wacht tot het vocht is opgenomen en voeg telkens nog een beetje bouillon toe tot de orzo gaar is (na 10-15 minuten). De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje smeuïg blijven.
  5. Bak intussen de heilbot. Verwarm olie in een koekenpan. Dep de heilbot droog en bestrooi met peper en zout. Bak ca. 3 minuten aan elke kant.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepje. Roer op het laatst door de orzotto. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de orzotto met de heilbot.