Knolselderij-salie risotto met roodlof, yacon en Dartelaar geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Knolselderij salie risotto met roodlof yacon en Dartelaar geitenkaas | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 8 blaadjes salie
  • 250 gram peen
  • 400 gram knolselderij
  • 100 gram yaconwortel
  • 300 gram Blue Japon rijst
  • 200 gram Dartelaar geitenkaas
  • 2 stronkje roodlof

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olie om te bakken
  • flinke scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet de aangegeven hoeveelheid water op met de bouillonblokjes.
  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een (afdekbare) wok of pan met dikke bodem. Haal de blaadjes salie van de takjes en hak fijn, voeg bij de ui.
  3. Schil de peen en knolselderij, snij in kleine blokjes, voeg bij de ui. Doe hetzelfde met de yacon (zie tip) en bak even mee.
  4. Voeg de blue japonrijst toe en bak 1 min mee. Voeg 2/3 van de bouillon toe. Laat afgedekt ca. 15 minuten zachtjes pruttelen totdat de risotto beetgaar is. Check tussendoor of meer bouillon nodig is; het mag een beetje bite houden en smeuïg blijven.
  5. Rasp de kaas en dek alvast de tafel.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Roer op het laatst door de risotto.
  7. Schep 2/3de van de kaas en een flinke scheut olijfolie extra vierge door de risotto. Serveer de rest van de kaas er los bij.
  8. Je kan de yacon ook bewaren, bijvoorbeeld voor in de yoghurt met een beetje honing en wat walnoten...heerlijk!