Knolselderijcrème met gebakken scholfilet en truffelkaas wafeltje

Voorgerecht

  • Totale tijd minuten
Sapje van gele biet, bleekselderij en peer | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks knolselderij
  • 2 stuks sjalot
  • 120 gram pittige truffelkaas
  • 4 stuks scholfilet

In Huis

  • klont boter
  • 600 ml melk
  • 100 ml room
  • 1 el bloem
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil en snij de knolselderij in blokjes van ongeveer 1 cm. Snij de sjalot grof.
  2. Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de knolselderij en sjalot even aan.
  3. Voeg na een paar minuten de melk toe en kook het geheel ongeveer 25 minuten.
  4. Voel na 20 minuten of de blokjes goed zacht zijn. Giet af als de blokjes zacht zijn en vang het vocht op.
  5. Mix het geheel met behulp van een staafmixer. Voeg de room toe en het kookvocht tot het een gladde crème is. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Rasp de truffel kaas en meng met de bloem. Verhit een grote koekenpan met goede anti-aanbaklaag. Smeer licht in met olie. Schep snel met een eetlepel ongeveer 2 hoopjes kaas per persoon in de pan. Druk een beetje plat. Bak ca. 1 minuut aan één kant en draai dan nog ca. 30 seconden om, totdat je knapperige wafeltjes hebt. Leg de wafeltjes nog even op een keukenpapiertje.
  7. Verwarm een klont boter in de koekenpan. Dep de schol droog en kruid met zout en peper. Wacht tot de boter stopt met bruisen en wat bruint en bak de schol aan beiden kanten bruin en net gaar Totaal ca. 6 minuten.
  8. Serveer de knolselderijcrème met het kaaswafeltje en de schol.