Skip to main content

Knolselderijpuree met regenboogpeen en tijm

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1200 g Regenboogpeen
  • 600 g Knolselderij
  • 2 stuk(s) Victoria aardappelen

In Huis

  • 250 ml Melk
  • 40 g Boter
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 1 tl Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de wortels. Snij de dikste wortels doormidden en daarna in plakjes van circa 1cm.
  2. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en smelt daarin 40 g boter. Voeg dan de wortels toe en 1tl tijm. Roer goed om zodat alle wortels bedekt zijn met boter en voeg dan 1 tl citroensap toe en wat zout. Dek af met een deksel en stoof gaar in circa 20 minuten.
  3. Snij het loof van de knolselderij en snij het vuil en de evt. lelijke plekken eraf. Spoel goed af. Bewaar het loof!
  4. Snij de knolselderij in plakken en dan in blokken. Schil de aardappels en snij in net zulke blokken.
  5. Zet een pan op het vuur met een klontje boter. Fruit de knolselderij en de aardappel al roerend even aan, zodat alles is bedekt met boter.
  6. Voeg dan 250 ml melk en wat zout en peper toe. Kook in circa 15 minuten gaar.
  7. Giet de knolselderij en aardappels af, maar bewaar de melk. Stamp de knolselderij en aardappels fijn. Voeg net zo vaak scheutjes melk toe tot je een mooie smeuïge puree hebt. Je kunt er ook nog even de staafmixer in zetten voor een volledig gladde puree.
  8. Serveer de knolselderijpuree met de wortels en de wild zwijn-stoof. Samen maakt dit een heerlijk hoofdgerecht.