Knolselderijsoep met gebakken oesterzwam

Varken

  • Totale tijd minuten
Knolselderij soep met oesterzwammen | Maalrijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks knolselderij
  • 200 gram oesterzwammen
  • 100 gram hamblokjes
  • 2 stuks lente-ui
  • 4 el crème fraîche
  • 8 sneetje landbrood
  • 25 gram waterkers

In Huis

  • 2 stuks groentebouillonblokje
  • 1.5 liter water
  • boter om te bakken
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een waterkoker aan voor de bouillon.
  2. Snipper de ui. Zet een soeppan op met een klont boter en fruit de ui op halfhoog vuur zachtjes tot glazig. Schil ondertussen de knolselderij en snij in blokjes van 1 cm. Voeg de knolselderij toe aan de ui.
  3. Voeg 1,5 liter (kokend) water toe en verkruimel de bouillonblokjes erover. Roer door en laat de soep ca. 10 minuten even zachtjes koken, tot de knolselderij gaar is.
  4. Scheur de oesterzwammen in stukken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de oesterzwammen toe als de olie heet is en bak die even op mediumhoog vuur. Voeg de hamblokjes toe. Snij de lente-ui in ringetjes en voeg die toe aan de oesterzwammen. Bak de oesterzwammen ca. 5 minuten.
  5. Snij acht sneden van het landbrood. Je kunt de sneetjes roosteren als je dat lekker vindt.
  6. Pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel een kneep citroen (uit een flesje).
  7. Verwijder de dikke stelen van de waterkers.
  8. Verdeel de soep over vier kommen. Geef elke kom 1 el crème fraîche. Verdeel de oesterzwammen over de soep, en garneer met de waterkers. Serveer met de broodjes.